Viborg historie


Om viborghistorie

Viborg Historie er til inspiration for borgere og turister der ønsker at gå på opdagelse i en af Danmarks mest spændende historiske byer. Siden indeholder kun en brøkdel af alt det der findes på byens arkiv, bibliotek og museum. Så der er masser af gode historier tilbage til et rigtigt besøg.

Bag hjemmesiden Viborg Historie, står de tre instititutioner : Lokalhistorisk Arkiv for Viborg Kommune Viborg Centralbibliotek Viborg Stiftsmuseum

Hjemmesiden er i første omgang blevet til som et fælles projekt i løbet af 2003. Projektet er delvis finansieret af Viborg Kommune og delvis af Biblioteksstyrelsen som en del af det nationale projekt "Udvikling af lokalhistoriske Netværk" (se hjemmesiden for dette projekt på www.lokalhistorisknet.dk). Fra 2004 drives projektet for midler fra Viborg Kommune og de tre institutioner. Desuden har der under både opbygning og videre drift været en række frivillige hjælpere på projektet, som vi skylder stor tak, for deres store arbejde. Projektet er udviklet og drives af en arbejdsgruppe, der består af personer fra de 3 institutioner, samt frivillige Medlemmer af arbejdsgruppen for Viborghistorie.dk: Dan Ersted Møller (Viborg Stiftsmuseum/Lokalhistorisk Arkiv) Per Dragheim (Afdelingsleder, Viborg Centralbibliotek) Hanne Sørensen (Viborg Centralbibliotek) Svend Korup (Frivillig - cand.mag., historiker) Marianne Bro-Jørgensen (Frivillig - pensioneret museumsinspektør) Mikkel Kirkedahl Lysholm Nielsen (Viborg Stiftsmuseum/Lokalhistorisk Arkiv)