Viborg historie


Animationsværkstedet – The Animation Workshop


Kunst og medier

Siden 1989 har Viborg haft en vigtig uddannelsesinstitution på kunst- og medieområdet. Dette år startede Animationsværkstedet nemlig sine aktiviteter. I de første år underviste man lærere i animation og åbnede en workshop for kunstnere, som ville eksperimentere med animation. De følgende år oprettede animationsværkstedet flere og flere kurser, og der er i tidens løb blevet produceret mange film fra stedet. Animationsværkstedet tiltrak fra hele verden en række dygtige og erfarne animatorer, som gerne stillede sig til rådighed som gæstelærere.

International undervisning

Animationsværkstedet involverede sig også i en række forskellige nationale og internationale projekter. Bl.a. arbejdede animationsværkstedet på at implementere animation i folkeskolens medieundervisning. Med det øgede behov for kyndige animatorer i både film-, TV- og computerspilsbranchen voksede behovet for veluddannede animatorer. I 2003 oprettedes en bacheloruddannelse i karakteranimation, og Animationsværkstedet blev en uafhængig del af CVU Midt-Vest. Eleverne fik efter endt uddannelse arbejde i alle dele af verden.

Af Mikkel Kirkedahl Lysholm NielsenOprettet af: mikkel den 2007-11-26
Opdateret af: dan den 2010-05-07

Kommentarer

Studieleder

Gunner Byskov, Viborg/Aarhus


Jeg ser med stor fornøjelse omtalen af Animationsværkstedet her på www.viborghistorie.dk - og så må jeg da erkende, at jeg mangler en omtale af Medieskolerne.
Faktisk startede det hele med uddannelse af videoproduktionsfolk på Videoskolen i 1987 - 2 år før Animationsværkstedet startede hos os på Skaldehøjvej 2. I 1994 skiftede vi navn til Medieskolerne,. da fotografuddannelsen kom til, og den historie fortjener vel også at blive nævnt på den ellers rigtigt udmærkede hjemmeside?

Kh

Gunner Byskov
Medieskolerne
Kommentarer
Vil du skrive en kommentar?
Skriv selv kommentarer