Viborg historie


Links

Historisk Samfund for Viborgegnen
Samfundets hovedaktiviteter er at bidrage og støtte til udgivelse af historiske arbejder vedrørende egnen, udgivelsen af årbogen "Fra Viborg-egnen" (tidl. "Fra Viborg Amt) med lokalhistorisk indhold, samt afholdelse af offentlige møder med foredrag af historisk indhold. Foreningen fik fra sin oprettelse navnet Historisk Samfund for Viborg Amt, men siden kommunalreformen i 2006 har navnet været Historisk Samfund for Viborg-egnen.

Den digitale byport
Den Digitale byport giver dig adgang til databaser og præsentationer af de danske byers historie.

Viborg Turistbureau
Hvor ligger Viborg? Hvordan kommer du til Viborg? Er der vandreruter på Viborg-egnen? Ønsker du at bo i bed & breakfast eller på hotel? Kan du leje cykler eller skal du køre med tog, bus eller i bil? Spørgsmålene kan være mange. Vi har prøvet at samle nogle forskellige oplysninger til dig, som kan hjælpe dig når du skal planlægge dit ophold på Viborg-egnen.

Bruunshaab Gamle Papfabrik
Her har du mulighed for at udforske et af Danmarks få arbejdende fabriksmuseer i tekst, lyd og billeder. Beliggende i naturskønne omgivelser nær Viborg er stedet et stykke enestående industrihistorie, hvor der er gode oplevelser at hente både for børn og voksne.

Skovgaards Museet
Museet indeholder værker af Joakim Skovgaard og den skovgaardske kunstnerslægt samt andre kunstnere fra kredsen omkring Skovgaard-familien. Museets permanente udstillinger er ophængt i sommerhalvåret. I vinterhalvåret vises, foruden dele af den permanente udstilling, skiftende udstillinger med billedkunst og kunsthåndværk.

Illustreret Tidende
Netversionen af Illustreret Tidende dækker perioden 1859 til 1924. Bladet indeholdt nyheder, aktuelle oplysninger, litterært stof og underholdning af høj værdi, og er i dag en vigtig historisk kilde. Ved hjælp af det topografiske indeks kan man søge artikler med relation til Viborg.

Loegstrup.net - Slægtsforskning på nettet
Denne hjemmeside er et eksempel på slægtsforskning på internettet. Man kan læse om Løgstrup-familiens spændende historie og blive inspireret til at følge egne aner. Siden er desuden et flot eksempel på, hvorledes historie og internet-mediet kan kombineres. På siden skriver folkene bag: "Vi er 3 ivrige slægtsforskere som forsker i samme slægt, i samlet flok har vi større mulighed for at kunne uddybe og efterforske slægten bedre og med intern opdeling af den store opgave håber vi på at komme endnu længere".

Bremsbilen.dk
På hjemmesiden kan du følge med i genskabelsen af en kopi af model 1 fra år 1900, som er lavet af Viborg-jernvarefabrikanten Julius Brems.